Hjem Produkter Kontakt 100% Garanti for brudd på knivblad

BOLO - FLERBRUKSKNIV
 
Boloen er en handsmidd flerbrukskniv på steroider. Designet er Fillipinsk. 
 
Lengde på grep: 14 cm - 5,5 tommer
Lengde på blad: 40 cm - 15,5 tommer
Tykkelse på blad: 3 - 4 mm
Vinkel pr. side på egg: 7 til 10 grader

Best.nr. JEN-010
Pris: N.kr. 800,-

Boloen er den perfekte alt-mulig kniven hvis man har behov for en kniv i størrelsen XL, designet som en mer konvensjonell kniv med tradisjonell spiss, stort fingervern og aggresiv egg, bare mye kraftigere.
Størrelsen og tyngden på kniven gjør at den har et meget bredt bruksområde, alt fra luking av ugress og beskjæring av epletreet i hagen til mere krevende jobber ute i hogstfeltet. Denne kniven er med på det meste.

Bladet er av herdet brukt fjærstål med åpen fulltang. Bladet er stivt og stabilt i motsetning til tradisjonelle macheter som gjerne har mye flex.
Dette er en konstruksjon som er meget solid og godt egnet til og jobbes hardt med. Stålet som tilhører den øvre delen av skalaen hva gjelder seighet og tåler mye juling. Dette stålet er mye brukt verden over i kniver som skal utsettes for mye harde støt og slag. Å sprekke eller knekke et blad smidd av dette stålet er meget vanskelig, selv om man bruker bladet i mange minusgrader vil man sjelden oppleve andre skader enn at eggen kan bøyes noe til sides, og skader som dette kan lett fikses med en liten hammer, en stødig hånd og grunnleggende slipeutstyr.
Stålet er også lett og slipe og krever lite utstyr eller kunnskap og få skarpt. Eggen i seg selv er slipt meget aggresivt da vinkelen ligger på rundt 7 - 10 grader per side. De beste knivene er litt tykkere på ryggsiden enn på eggsiden og litt tykkere inne ved skaftet enn ute i spissen. Denne har et slikt utformet blad.

Til sammenligning ligger en standard Mora kniv på 10 grader pr. side, en meget ekstrem vinkel på en kniv av en slik størrelse. Dette gjør at kniven biter dypt selv med lite kraft i svingen. Tar man i øker bittet betraketelig. Den skarpe vinkelen gjør at kniven egner seg godt til kutting og skjæring og ikke bare grovarbeid som innebærer hugging. Den skarpe vinkelen gjør dog at noe hensyn må tas under bruk. Store knuter i treverk, gammelt uttørket treverk, stein og generelt slurvete bruk kan skade selv den hardeste egg. Ved korrekt bruk vil eggen være skadefri og skarp lenge, selv ved hard bruk.
Grepet er laget i  tre og solid festet med tre koppernagler og epoxy. Det hele er avrundet med komfortable kurver noe som gjør at en kan jobbe med kniven over lange perioder uten verken å få gnagsår eller vannblemmer. Grepet følger kurven i fingervernet høyt nok til at pekefinger alltid er støttet opp samme hvor hardt man stikker kniven mot noe. Å miste grepet slik at hånden glir over eggen er bortimot umulig.
På tur i skog og mark er kniven en perfekt turkamerat. Den har et mye bredere arbeidsområde enn en øks har og er ikke på langt nær like klumpete og uhånterlig å bære med seg som tradisjonelle store macheter kan være. Rydding og vedlikehold av gamle turstier eller konstruksjon av nye stier går som en lek. Når man skal slå leir for dagen og få fyr på bålet så er kniven til god hjelp også her. 

Flækkarkniv / flekkekniv
Bolo
Golok - kort
Golok - lang
Huggjern / proppejern / huljern
Huggjern / proppejern / huljern
Warlock


Tradisjonelt Macheteblad