Hjem Produkter Kontakt 100% Garanti for brudd på knivblad  


Warlock - Øks møter kniv.

Lengde på grep : 14cm / 5,5 tommer.
Lengde på blad :  33cm / 13 tommer.
Tykkelse på blad : 3 til 4mm
Vinkel per side på egg : fra 5 til 8 grader.
 

Best.nr. JEN-040
Pris: N.kr. 1100,-

Warlocken er en kniv som i utgangspunktet er inspirert av asiatiske goloker, men relativt kraftig modifisert og tilpasset mere nordiske bruksområder, kniven har et massivt og solid grep, meget aggressivt vinklet egg og forferdelig mye kraft i en kompakt pakke, en kniv for deg som ønsker noe utenom det vanlige.

Bladet er smidd av herdet 5160 fjærstål med åpen fulltang, er stivt og stabilt i motsetning til de tradisjonelle macheter som gjerne har mye flex. Dette er en konstruksjon som er meget solid og godt egnet til å jobbes hardt med.
5160 er et stål som tilhører den øvre delen av skalaen hva gjelder seighet og tåler mye juling, mye brukt verden over i kniver som skal utsettes for mye harde støt og slag. Å sprekke eller knekke et blad smidd av dette stålet er meget vanskelig, selv om man bruker kniven hardt i mange minusgrader vil man sjelden oppleve andre skader enn at eggen kan bøyes noe til sides. Skader som dette kan lett fikses med en liten hammer, en stødig hånd og grunnleggende slipeutstyr.
Stålet er også lett å slipe og krever lite utstyr eller kunnskap å få skarpt, kniven kan ha en noe røff og varierende på eggen fra smeden, men selv med de billigste bryner kan man få en god bruksegg med lite innsats. Skulle man ønske å gå et skritt videre så er det ikke noe problem å få eggen skarp nok til å kunne barbere seg med, alt etter hvilket behov man har når det gjelder skarphet og hvilket bruksområde kniven er tiltenkt.


Eggen på Warlocken er den mest aggressive av alle modellene, med vinkel helt ned i 5 grader per side tilbyr denne kniven overlegent bitt i forhold til det meste som tilbys på markedet i dag. I praksis så gir dette en kniv som biter dypt med letthet enten man hogger eller skjærer, enten man bearbeider treverk eller kjøttvarer, bløtere tresorter som f.eks furu og bjørk tilbyr veldig lite motstand for denne knivens egg.
Den høye skjæreevnen gjør kniven både lett og trygg å bruke da man ikke trenger å bruke mye krefter for å oppnå gode resultater. Som bruker kan man da fokusere mer på teknikk og finesse enn rå styrke, noe som gjør kniven både energibesparende og gøyal under bruk

Denne ekstreme vinkelen betyr dog at man bør ta noe mer hensyn under bruk, ved bearbeiding av tre bør man unngå store knuter og tørt, dødt treverk, og ved bearbeiding av slakt bør man unngå å prøve å hugge rett gjennom bein da dette er ting som lett kan skade selv konvensjonelle og langt mer konservative egger. Ved korrekt bruk vil eggen holde seg skadefri og skarp lenge selv ved hard bruk.


Bladet er utformet for å tilby mye kraft i en kortere, mer letthåndterlig og smidigere pakke. Bladet er meget bredt i front og gir god tyngde og mye moment ved hogging uten å føles ubalansert eller direkte tung. Denne kniven er en seriøs "chopper" og kan utføre mange oppgaver man ellers vil brukt øks på, samtidig som man beholder allsidigheten til en stor kniv.
Bladets utforming drar også aner fra store kjøkkenkniver og kan med fordel brukes som en hvis man ønsker, syns man f.eks det å måtte kutte grønnsaker og poteter er kjedelig og lite mannslig? Vel, med denne kniven vil enhver oppgave ved kjøkkenbenken føles mandig og bli mange ganger mer underholdende.


Grepet er som på de øvrige modellene i et meget behagelig oljet tre, det naturlige fargespillet i treverket skifter fra dypt mørkerødt til nesten svart og er meget stilig og dekorativt, selve konstruksjonen av grepet er massiv med både epoxy og 6 massive kobbernagler, dette gir et grep som er bunnsolid og selv utsatt for harde støt og vibrasjoner over lang tid vil det være bortimot umulig å løsne det fra tangen.
Utforming på grepet har mye fokus på sikkerhet og komfort, en tydelig fingerguard gir god og behagelig støtte mot fingre og hindrer hånden å skli framover, grepet sveller også kraftig mot enden, og kombinasjonen av dette gir et grep som mer eller mindre låser hånden fast i senter av grepet, dette gir en følelse av at man kan svinge kniven med mye kraft, fart og iver uten å være redd for å glippe eller sleivhogge, den voksne og solide størrelsen på grepet gir også en meget distinkt følelse av krefter og autoritet i det man griper kniven.

Warlock`en overlapper de andre modellene, den er på en måte en mellomting bare med mye høyere ytelse. Uttrykket "bilder og beskrivelse gir ikke et rettferdig inntrykk, må rett og slett prøves" passer godt på denne.
 

Flækkarkniv / flekkekniv
Bolo
Golok
Golok
Huggjern / proppejern / huljern

Huggjern / proppejern / huljern
Warlock


Tradisjonelt Macheteblad